середу, 6 лютого 2019 р.

День безпечного інтернету

5 лютого 2019 року у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.
Цей день проводився з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.


 Для учнів початкової ланки в нашій школі був проведений урок «Безпека в Інтернеті». Де в цікавій ігровій формі пояснено як користуватися всесвітньою мережею. Кожен учень по завершенню уроку дав для себе відповідь на запитання «Інтернет – друг чи ворог?»


Кожного року в Україні зростає кількість дітей, які отримують доступ до мережі Інтернет. Разом з тим зростає кількість злочинів сексуального характеру щодо дітей в онлайн-просторі.


 З метою захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернеті учні 7-8  класів Липівської ЗОШ І – ІІІ ступенів приєдналися до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг під час проведення  уроку на тему «Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?». Урок супроводжувався презентацією. Учні отримали корисні поради, пізнавальну інформацію, мали змогу переглянути відеоролик відповідної тематики. Всі ризики, які стосуються даної проблеми були обговорені та підведені підсумки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар