пʼятницю, 4 травня 2018 р.

День цивільного захисту

    Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 4 травня  у нашій школі відбувся  День цивільного захисту. Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя.                   
   Програма Дня цивільного захисту в школі була цікавою й насиченою. Для учнів було проведено різнопланові заходи, зокрема: виховні години, вікторини, відпрацювання нормативів ЦЗ, практичні заняття з надання домедичної допомоги постраждалим, тренування по користуванню індивідуальними засобами захисту, зокрема протигазом, перегляд фільму  «Евакуація під час виникнення НС», практичне заняття «Виготовлення простіших засобів захисту органів дихання». Одним із етапів Дня ЦЗ за сигналом було проведено оповіщення учасників навчально-виховного процесу про пожежу на території школи. Учні під керівництвом учителів організовано, без паніки, згідно з планом евакуації покинули приміщення школи та вийшли на подвір’я навчального закладу. Особливо заінтригувала всіх гра-змагання «Справжній рятівник», де змагалися учні 8 і 9 класів. Учасники змагань виконували найрізноманітніші завдання: долали небезпечний відрізок шляху, забруднений радіацією, виносили потерпілого із зони ураження, відповідали на питання інтелектуально-пізнавальних вікторин з теми «Цивільний захист», влучали в ціль. Вболівальники команд не тільки спостерігали за діями гравців, а мали змогу перевірити свої знання  з ЦЗ у конкурсі загадок.
    Надзвичайно захопила  учнів зустріч з провідним фахівцем  Талалаївського РС  Управління ДСНС Прокопенком  Валентином. Змістовна  розповідь про небезпечні знахідки  Другої Світової війни та боєприпасів, привезених зі Сходу, правила поведінки під час їх виявлення, демонстрація  наочного матеріалу  зацікавила учнів та змусила задуматися. Провідний  інспектор Бринза Руслан перевагу надав пожежній тематиці, наводячи приклади по нашій місцевості, провів практичне заняття «Правила користування порошковим вогнегасником».  

    День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.












Немає коментарів:

Дописати коментар